본문내용 바로가기 상단메뉴 가기

Achievement

Quarry Observation Deck

Location

51 Naksan 5-gil, Jongno-gu, Seoul

Facility Outline

An observation deck built at the top of the quarry. The stones were mined for constructing stone buildings during the Japanese colonization period. It is a place to view the mountain village and the skyline of skyscrapers divided by the Seoul City Wall at a glance. Inside, the building walls are used for exhibition space, and the cut slopes outside are used as an outdoor performance hall.

Land Area, Gross Floor Area, Opening Date, Detailed End-Use, Construction Cost, Operation Style
Land Area 97.5㎡
Gross Floor Area 103.2㎡
Opening Date December 2019
Detailed End-Use Observation Deck, Village Cafe, etc.
Construction Cost KRW 760,000,000 (USD 633,333 as of December 2019)
Operation Style Approval of Use
Before, Now
Before
Now